Filip Roxana Posted October 23, 2024 Share Posted October 23, 2024 Sfecla este plină de vitamine și minerale, dar are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de câțiva nutrienți cheie, inclusiv acid folic, mangan și cupru. Conține o concentrație mare de nitrați, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru poate duce la un risc redus de boli de inimă și accident vascular cerebral. Consumul de sfeclă poate îmbunătăți performanța atletică prin îmbunătățirea consumului de oxigen și a rezistenței. Pentru a le maximiza efectele, consumați-le cu 2-3 ore înainte de antrenament sau de competiție. Sfecla conține nitrați, care pot crește fluxul de sânge către creier și pot îmbunătăți funcția cognitivă. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu. Este bogată în apă, moderată în fibre și proteine și săracă în calorii. Toate aceste proprietăți vă pot echilibra aportul de energie și vă pot îmbunătăți calitatea dietei. https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-beets#faq Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.