Jump to content

Antioxidant activity kombucha coffee (Coffee spp) with variation concentration and type


Pristavu Mircea-Cosmin
 Share

Recommended Posts

Antioxidant activity kombucha coffee (Coffee spp) with variation concentration and type

Kombucha este o soluție dulce de ceai fermentată prin utilizarea creșterii simbiotice a drojdiei și bacteriilor. Kombucha poate fi făcut din cafea care poate fi folosită ca mediu de creștere pentru Acetobacter xylinum. Cafeaua are compuși antioxidanți care pot alunga radicalii liberi și se așteaptă să fie folosite ca băuturi funcționale. Acest studiu își propune să determine activitatea antioxidantă și proprietățile chimice ale cafelei kombucha. Acest studiu a folosit un design complet randomizat (CRD) cu doi factori, și anume varietatea de cafea (Arabica, Robusta, Liberica) și concentrația de cafea (2,5 g/250 ml apă; 5 g/250 ml apă; și 7,5 g/250 ml apă) . Cafeaua Kombucha cu cea mai mare activitate antioxidantă a fost folosită 2,5 g/250 ml cafea liberica. Activitatea antioxidantă atinge 74,86% din RSA DPPH și are 10,02% zahăr, pH 3,14, 0,56% acid total, conținut total de fenolici 9,10 mg GAE/g și tanin 0,04%. Kombucha cu cafea liberica a avut cea mai mare activitate antioxidantă.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...