Pristavu Mircea-Cosmin Posted October 15, 2024 Share Posted October 15, 2024 Antioxidant activity kombucha coffee (Coffee spp) with variation concentration and type Kombucha este o soluție dulce de ceai fermentată prin utilizarea creșterii simbiotice a drojdiei și bacteriilor. Kombucha poate fi făcut din cafea care poate fi folosită ca mediu de creștere pentru Acetobacter xylinum. Cafeaua are compuși antioxidanți care pot alunga radicalii liberi și se așteaptă să fie folosite ca băuturi funcționale. Acest studiu își propune să determine activitatea antioxidantă și proprietățile chimice ale cafelei kombucha. Acest studiu a folosit un design complet randomizat (CRD) cu doi factori, și anume varietatea de cafea (Arabica, Robusta, Liberica) și concentrația de cafea (2,5 g/250 ml apă; 5 g/250 ml apă; și 7,5 g/250 ml apă) . Cafeaua Kombucha cu cea mai mare activitate antioxidantă a fost folosită 2,5 g/250 ml cafea liberica. Activitatea antioxidantă atinge 74,86% din RSA DPPH și are 10,02% zahăr, pH 3,14, 0,56% acid total, conținut total de fenolici 9,10 mg GAE/g și tanin 0,04%. Kombucha cu cafea liberica a avut cea mai mare activitate antioxidantă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.