Pristavu Mircea-Cosmin Posted October 3, 2024 Share Posted October 3, 2024 Simulated Digestion and Fermentation in Vitro by Human Gut Microbiota of Polysaccharides from Bee Collected Pollen of Chinese Wolfberry În studiul de față au fost investigate digestia și fermentația in vitro a polizaharidelor din polenul de lup chinezesc (WBPPS) colectat de albine. S-a descoperit că WBPPS constă în principal din manoză, riboză, ramnoză, acid galacturonic, glucoză, galactoză, xiloză și arabinoză într-un raport molar de 0,38:0,09:0,17:0,64:0,22:0,67:0,08:1,03, respectiv, WBPPS nu a fost afectat de saliva umană. Fracția A (greutate moleculară 1340 kDa) de WBPPS nu a fost descompusă în sucuri gastrice și intestinale subțiri simulate, în timp ce fracția mică B (greutate moleculară 523 kDa) de WBPPS a fost degradată. Mai mult, fermentația in vitro a arătat că WBPPS ar putea îmbunătăți semnificativ producția de acizi grași cu lanț scurt și ar putea modula compoziția microbiotei intestinale prin creșterea abundenței relative a genurilor Prevotella, Dialister, Megamonas, Faecalibacterium și Alloprevotella și scăderea numărului de genuri Bacteroides, Clostridium. XlVa, Parabacteroides, Escherichia/Shigella, Phascolarctobacterium, Parasutterella, Clostridium sensu stricto și Fusobacterium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.