Pristavu Mircea-Cosmin Posted October 2, 2024 Share Posted October 2, 2024 Phage composition of a fermented milk and colostrum product assessed by microbiome array; putative role of open reading frames in reference to cell signaling and neurological development Bacteriofagii (fagii), cele mai numeroase entități biologice ale Pământului, sunt constituenți naturali ai matricelor alimentare; în acest studiu descriem caracterizarea populațiilor de fagi într-un produs obținut prin fermentarea laptelui de bovină și a colostrului. Astfel de caracterizări au fost realizate folosind o microarray constând dintr-un cip acoperit cu secvențe scurte de ADN care sunt specifice anumitor organisme țintă pentru un total de aproximativ 12.000 de specii. Singurii viruși evidențiați de matrice au aparținut Siphoviridae, cea mai mare familie de fagi care vizează bacteriile și arheile. Matricea a produs 27 de iterații corespunzătoare unei ținte unice. Discutam rolul presupus al unor cadre de citire deschise ale acestor fagi în conferirea de proprietăți de susținere a sănătății, cu referire în special la semnalizarea celulară și dezvoltarea neurologică. De asemenea, descriem interacțiunea in vitro a acestui produs fermentat cu alfa-N-acetilgalactosaminidaza, o enzimă a cărei activitate în ser este crescută în tulburările de neurodezvoltare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.