Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 10/12/2023 in all areas
-
Currently available flu medications only target the virus after it has already established an infection, but what if a drug could prevent infection in the first place? Now, scientists have designed drug-like molecules to do just that, by thwarting the first stage of influenza infection.Currently available flu medications only target the virus after it has already established an infection, but what if a drug could prevent infection in the first place? Now, scientists have designed drug-like molecules to do just that, by thwarting the first stage of influenza infection.http://Drug-like inhibitor shows promise in preventing flu2 points
-
La muştele verzi, femela îl devorează pe mascul în timpul împerecherii. Emoţiile îi fac poftă de mâncare şi primul cap care zăboveşte pe lângă ea i se pare un prânz excelent. Dar masculul, deşi vrea să facă dragoste, nu vrea să moară ronţăit de iubita lui. Astfel încât, pentru a ieşi din dilema aceasta insolubilă - a obţine Erosul fără Thanatos - masculul muştei verzi a descoperit o stratagemă. El aduce nişte mâncare pe post de "cadou". În consecinţă, când doamna muscă verde simte un gol în stomac, ea se poate servi cu o fărâmă de carne, iar partenerul ei poate să se împerecheze mai departe fără pericol. La o specie mai evoluată, masculul îşi aduce bucata de carne de insectă împachetată într-un cocon transparent, câştigând astfel un surplus preţios de timp. O a treia specie de muşte a tras concluziile ce se impuneau din faptul că timpul necesar deschiderii cadoului era mult mai important, din punctul de vedere al masculului, decât calitatea cadoului în sine. La această a treia specie, coconul de ambalaj este gros, voluminos şi... gol. Până când femela apucă să descopere înşelăciunea, masculul şi-a terminat treaba. Ca urmare, fiecare şi-a modificat comportamentul, adaptânduse: la muştele de tip empis, de exemplu, femela scutură coconul pentru a verifica dacă nu e gol. Dar... şi aici există o cale de-a o păcăli. Masculul, prevăzător, umple pachetul cu propriile sale excremente, îndeajuns de grele ca să pară nişte bucăţi de carne.2 points
-
Făina de Chlorella este considerată o alternativă promițătoare la făina de pește în hrana acvatică, dar efectele încorporării făinii de Chlorella ca ingredient al furajului asupra creșterii și calității anghilei nu au fost explorate. Efectele înlocuirii parțiale a făinii de pește (0 %, 5 %, 10 %, 15 % și 20 %) cu făină de Chlorella asupra performanței de creștere, compoziției întregului corp, pigmentării și sănătății fiziologice a anghilei marmorate (Anguilla marmorata) au fost evaluate în acest studiu. Rezultatele au arătat că includerea alimentară a făinii de Chlorella a crescut semnificativ greutatea corporală finală (FBW), rata de creștere în greutate (WGR) și rata de creștere specifică (SGR), dar a scăzut semnificativ rata de conversie a furajelor (FCR), acești parametri prezentând tendințe liniare (P < 0,05). Conținutul de proteine și grăsimi pentru întregul corp a fost semnificativ mai mare în toate grupurile hrănite cu diete care conțin făină Chlorella comparativ cu grupul de control (P < 0,05). În plus, pielea dorsală și abdominală a anghilei marmorate a prezentat o culoare galben-portocalie, iar intensitatea culorii a crescut odată cu creșterea nivelului de făină alimentară Chlorella. Schimbarea culorii a corespuns cu valori crescute ale a* (roșeață), b* (gălbene) și conținutului de luteină în pielea peștilor (P < 0,05). Sănătatea fiziologică a anghilei marmorate s-a îmbunătățit și la grupurile în care a fost inclusă făină de Chlorella. Rata optimă de înlocuire a fost de aproximativ 10% (9% supliment de făină cu Chlorella), deoarece conținutul de proteine în întregul corp și majoritatea parametrilor fiziologici de sănătate au fost cei mai mari în această condiție, iar performanța de creștere nu a arătat o creștere semnificativă atunci când rata de înlocuire a făinii de pește. a depășit 10 % (P > 0,05). Aceste descoperiri indică potențialul făinii de Chlorella ca alternativă promițătoare la făina de pește în formulările de furaje, oferind beneficii în îmbunătățirea performanței de creștere și a calității anghilei marmorate. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S22119264240013582 points
-
99% ingrediente de origine naturala. Cu ulei de ricin, avocado, masline si muscata, unt de shea, extract de grau si morcov. Fara parabeni, parfum sau coloranti, Perfecta pentru femeile insarcinate sau proaspetele mamici. Preturi: 60 lei pentru 500ml/flacon2 points
-
Sucul de grepfrut prelungește intervalul QT al voluntarilor sănătoși și al pacienților cu sindrom QT lung Lista medicamentelor care prelungesc intervalul QT și pot provoca potențial torsada vârfurilor (TdP) se extinde continuu. Această listă include nu numai medicamente antiaritmice, ci și medicamente fără indicații cardiace (de exemplu, unele antibiotice, antihistaminice sau medicamente antipsihotice). ). Aceste medicamente prelungesc intervalul QT în principal prin blocarea unui canal specific de potasiu „IKr” de pe membrana celulelor miocardice, prelungind astfel repolarizarea ventriculară. Riscul de a dezvolta TdP la pacienții care iau medicamente cu capacități de blocare IKr variază de la 4% pentru medicamentele antiaritmice. la <0,01% pentru medicamentele noncardiace. Riscul depinde de puterea blocării IKr dar și de caracteristicile pacientului; majoritatea pacienților care dezvoltă TdP din medicamente au factori de risc identificabili, cum ar fi boli de inimă, ritm cardiac lent și sex feminin. În acest sens, medicamentele care prelungesc intervalul QT prezintă un risc ridicat pentru pacienții cu sindrom QT lung congenital (LQTS).5 Acest lucru se datorează faptului că astfel de pacienți au „rezervă de repolarizare” redusă din cauza canalelor ionice defectuoase din punct de vedere genetic.6 Prin urmare, este o practică comună să se sfătuiască pacienții cu LQTS să evite medicamentele cu capacități de blocare a canalelor IKr.12 points
-
Cererea tot mai mare de alimente sănătoase a condus la un interes larg pentru dezvoltarea de noi produse alimentare care conțin probiotice în ultimii ani. În acest studiu, a fost evaluat potențialul probioticelor și prebioticelor pentru a dezvolta noi gumii. Rezultatele au arătat proprietăți probiotice în douăzeci și cinci de tulpini de Lactobacillus plantarum (L. plantarum) derivate din alimente fermentate, confirmând că acestea sunt sigure pentru consumatori, care pot tolera fluidele gastrointestinale simulate (SGIF) într-o anumită măsură. În plus, radicalul liber DPPH cuprins între 13,67 ± 0,35 și 15,98 ± 0,28 mg AAE/L a fost exprimat ca echivalent de acid ascorbic (AAE). Ulterior, rezultatele au arătat că șase polizaharide de ciuperci au avut un efect proliferativ asupra majorității potențialelor probiotice. În plus, ar putea proteja în continuare supraviețuirea L. plantarum YC-5 în SGIF. Cu protecția prebioticelor, numărul de celule viabile din SGIF a depășit 7 log CFU/mL. Analiza genomică a demonstrat că 106 gene au fost implicate în metabolismul zaharidelor la L. plantarum YC-5. În cele din urmă, probioticele și prebioticele au fost folosite ca materii prime pentru prepararea gumiilor. Rezultatele au indicat că gumele au protejat probioticul L. plantarum YC-5 cu o mică pierdere de activitate în SGIF. Prin urmare, prepararea probioticelor și prebioticelor sub formă de jeleuri ar putea fi o aplicație promițătoare pentru alimente probiotice. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S00236438220129202 points
-
Cele mai multe gume de păr conțin biotină și vitamine precum D, A, C și E. Biotina, o vitamina B, este un nutrient esențial prezent în mod natural în unele alimente. Câteva studii care au arătat că este benefic pentru creșterea părului, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma aceste rezultate. Unor persoane li se poate prescrie biotină de către un medic din cauza unei deficiențe severe de biotină. Cu toate acestea, pentru cei care nu au un deficit de biotină sau alte vitamine precum D, A, C și E, majoritatea oamenilor obțin aceste vitamine din aportul natural de fructe și legume. Luarea unor cantități suplimentare din aceste vitamine, cel mai probabil, nu va face mare lucru pentru corpul dumneavoastră, deoarece aveți deja nutrienții de care aveți nevoie. Corpul dumneavoastră va păstra în general vitaminele de care are nevoie și va risipi cantitățile în exces prin urinare sau digestie. Asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată, plină de alimente întregi și fructe și legume pentru a vă susține creșterea naturală a părului. De asemenea, este important de reținut că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu aprobă în prezent nicio gumă de păr de pe piață. FDA nu are autoritatea de a revizui produsele suplimente alimentare pentru siguranța și eficacitatea înainte de a fi comercializate. Unele etichete pot spune că folosesc ingrediente aprobate de FDA, dar produsele în sine nu sunt aprobate de FDA. Orice consumator ar trebui să țină cont de acest lucru atunci când ia suplimente. De asemenea, vă recomandăm să vă uitați pe etichetă pentru alte ingrediente. Uneori, gumele de păr conțin „materiale de umplutură”, cum ar fi făina de orez, care nu are niciun beneficiu suplimentar pentru corpul dumneavoastră. Eticheta ar putea pretinde, de asemenea, un „amestec propriu”, pe care producătorii îl folosesc adesea pentru a evita dezvăluirea ingredientelor. Țineți cont de acest lucru de fiecare dată când ingerați un produs sau supliment. https://blog.ochsner.org/articles/do-gummies-for-hair-growth-work2 points
-
Chewable gummy tablets consist of sugar and a gelling agent. Adding Moringa oleifera leaf powder to this dosage form provides health benefits since it contains high antioxidants and nutrients. This study developed chewable gummy tablets containing moringa leaf powder using two types of gelling agents, each prepared with three different concentrations. Gelatin was made in 5.0%, 7.5%, and 10.0% concentrations, while pectin was 1.0%, 1.5%, and 2.0%. This study aimed to analyze the effect of the type of gelling agent and concentration on the physical characteristics of the chewable gummy tablets produced, including visual appearances, weight variation, tablet dimension, swelling ratio, dispersion time, syneresis, and texture profile (hardness, chewiness, and gumminess). The chewable gummy tablets were prepared by heating and congealing, and then their physical characteristics were analyzed using a completely randomized design (α=0.05). The results showed that the type and concentration of the gelling agent and the interaction between the two factors significantly affected the dispersion time, syneresis, hardness, gumminess, and chewiness (p<0.05). Among the prepared formulations, chewable gummy tablets developed using 10% gelatin and 1.5% pectin are considered optimal because these fulfill all the physical characteristics requirement, show no syneresis, and provide the best texture. https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/913/1/0120822 points
-
Ca un plus la o dietă normală, utilizarea alimentelor îmbogățite cu compuși funcționali a devenit din ce în ce mai populară. Alternativ, ingredientele funcționale pot fi încorporate în nutraceutice sub formă de bomboane de gumă (GC). Acest studiu și-a propus să adapteze concentratele de proteine de lupin lacto-fermentate, ca surse de proteine și genisteine de înaltă calitate, cu ulei esențial Citrus Paradise (EO), un agent antimicrobian de mascare a gustului de fasole și xilitol, un îndulcitor cu indice glicemic scăzut, pentru prepararea de nutraceutice sub formă de GC. Pentru prepararea GC s-a selectat fermentația submersă cu concentrat proteic de tip Lactobacillus sakei lupin soi Vilniai, care a avut cel mai mare conținut de proteine (90,11%), digestibilitate de proteine (89,94%) și conținut de genisteină (30,93 μg g-1) și cea mai scăzută activitate a inhibitorilor de tripsină. (19,40%), dintre concentratele evaluate. GC formulat cu xilitol, acid ascorbic, grapefruit EO (până la 0,2%) și concentrat proteic de lupin (până la 13,0%) a permis obținerea de produse care au prezentat o textură bună, acceptabilitate generală ridicată și care conțineau compuși funcționali dezirabili. https://ifst.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijfs.138192 points
-
Obiectivul acestei lucrări a fost de a dezvolta jeleuri de gumă care conțin miere și propolis, păstrând principiile antioxidante naturale ale ingredientelor stupului și satisfacând cerințele consumatorilor. A fost dezvoltat un jeleu de gumă care conține miere și propolis (HPGJ). Un studiu senzorial cu consumatori (n = 74) a efectuat un test de evaluare a nivelului de intensitate analizând culoarea, duritatea, adezivitatea, gumositatea, gustul dulce și gustul de miere. O analiză a penalizării a indicat că HPGJ a fost prea dur. Cu toate acestea, în studiul de acceptare globală, peste 90% dintre consumatori au oferit categorii de aprecieri. În ceea ce privește potențialele proprietăți funcționale, capacitatea antioxidantă (AC) a HPGJ a fost de 8,17 ± 0,55 mmol echivalent Trolox kg-1, iar până la 40% AC a fost reținută după digestia in vitro. În plus, AC de HPGJ a fost de până la zece ori mai mare decât cel al produselor comerciale similare. Un studiu de depozitare la 25 °C a arătat că culoarea și AC au crescut semnificativ pe parcursul a 90 de zile, datorită dezvoltării reacției Maillard. Depozitarea în întuneric a permis păstrarea unor valori scăzute ale schimbării globale a culorii timp de până la 45 de zile. O altă fațetă pozitivă a fost că adăugarea de propolis a întârziat creșterea fungilor în timpul depozitării. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.101072 points
-
Toată lumea caută următorul lucru important în confecții, fie că este un produs nou fierbinte sau o inovație unică. Cu o creștere de 3 până la 4 procente anual și vânzări cu amănuntul estimate de 5 miliarde de dolari până în 2022, se poate susține că gumele sunt următorul lucru important. Pe măsură ce industria jeleurilor continuă să crească, sunt necesare progrese pentru a satisface cererea pieței. Din fericire, adaptabilitatea gummii încurajează evoluția metodelor de formulare și de producție. Aici trecem în revistă definiția unui jeleu, formulele de jeleu și tipurile de oale folosite, depunerea fără amidon, reducerea gelatinei, jeleuri cu zahăr redus și vegane și, în sfârșit, modalități de reducere a costurilor de producție a jeleurilor. Advancements-in-Gummies.pdf2 points
-
Calea orală de administrare a medicamentului este calea cea mai convenabilă și acceptabilă care câștigă mai multă acceptare a pacientului. Cu exceptia principalele probleme ale sistemului de administrare orală a medicamentelor implică gustul neplăcut sau amar al formulării, dificultate la înghițire și biodisponibilitate scăzută. Luând în considerare populația pediatrică, principala problemă este la ce vârstă copiii pot înghiți în siguranță un medicament oral în special tablete și capsule. Jeleurile pot fi înghițite cu ușurință chiar și de către copiii care nu au dinții lor primari. Pentru orice formulare pediatrică, gustul, culoarea, aroma, textura și acceptarea acesteia sunt foarte importante. Este puțin probabil ca copiii să o facă tolerează administrarea repetată a oricăror medicamente și aceasta devine o problemă majoră pentru părinții care încearcă să le administreze medicamentele. Cel mai bun mod de a rezolva aceste probleme este formularea unei forme de dozare prietenoase pentru copii, care să fie mai acceptabilă printre copii prin gustul, mirosul, culoarea, textura. Se estimează că aproximativ 50% din populație are probleme de înghițire comprimate în special pediatrie şi geriatrie. Jeleurile sunt cea mai potrivită formă de dozare chiar și pentru pacienții cu disfagie. https://www.jpsr.pharmainfo.in/Documents/Volumes/vol12issue07/jpsr12072009.pdf jpsr12072009.pdf2 points
-
https://rxistsource.blogspot.com/2014/12/pharmaceutical-jellies.html Formularul național (NF) sub Geluri ca o clasă de geluri în care matricea coerentă structurală conține o porțiune mare de lichid, de obicei apă. Ele sunt asemănătoare cu mucilagiile deoarece pot fi preparate din gume similare cu cele utilizate în mucilagii, dar diferă de acestea din urmă prin faptul că au o consistență asemănătoare jeleului. Pentru a obține o preparare clară, de consistență uniformă, este de dorit o gumă întreagă de cea mai bună calitate, mai degrabă decât o gumă sub formă de pulbere. Aceste preparate pot fi formulate din salcâm, condru, gelatină, carboximetilceluloză și substanțe similare în apă. Jeleurile sunt folosite ca lubrifiant pentru mănuși chirurgicale, catetere și termometre rectale. Jeleurile terapeutice sunt folosite în scopuri contraceptive, care conțin agenți de suprafață activi pentru a spori proprietățile spermatocide ale jeleului. Salicilat de metil și eucaliptol (aromatice) sunt adesea adăugate pentru a da preparatului un miros de dorit. Gelurile și jeleurile diferă prin proprietățile lor fizice. Gelurile sunt strâns legate de magme. Exemple de jeleuri sunt Ephedrine Sulfate Jelly NF, Lidocain Hydrochloride Jelly USP și Pramoxine Hydrochloride Jelly NF. Va fi prezentat un exemplu despre modul de preparare a Jeleului de Sulfat de Efedrină NF.2 points
-
Preparare sub formă de jeleu și metoda de producere a preparatului sub formă de jeleu Prezenta invenţie se referă la un preparat sub formă de jeleu care se dizolvă în cavitatea bucală care conţine un medicament şi la o metodă de producere a preparatului sub formă de jeleu. În prezent, de exemplu, tablete goale, tablete acoperite, capsule, pulberi, granule, lichide și altele asemenea au fost puse pe piață ca medicamente pentru a fi administrate pe cale orală. Ca preparate care se dezintegrează în cavitatea bucală și sunt absorbite în tractul digestiv, au fost deja puse pe piață comprimate de dezintegrare orală și folie orală cu dizolvare rapidă. A atras atenția forma de dozare care îmbunătățește beneficiile unui pacient și al unui îngrijitor care se dezintegrează sau se dizolvă numai cu saliva, fără a mesteca în cavitatea bucală. Odată cu creșterea populației în vârstă, se înregistrează o creștere a numărului de pacienți care au dificultăți în a mânca și a bea, așa-numita dificultate la mestecat și înghițire. Pe acest fundal, în ultimii ani, a fost promovată dezvoltarea preparatelor sub formă de jeleu care conțin produse farmaceutice, iar mai multe tipuri de produse au fost deja vândute în Japonia. Cu toate acestea, toate aceste preparate sub formă de jeleu au fost de tip porțiune pentru a fi luate cu o lingură sau altele asemenea, sau un tip de pachet de pernă pentru a fi împins dintr-o pungă și luate. În plus, nu există nici un tip în care jeleul în sine să se dizolve în cavitatea bucală și un tip în care jeleul să difuzeze ușor prin forță fizică în timpul înghițirii.2 points
-
Efectul consumului de fructe de caper (Capparis spinosa L.) asupra enzimelor hepatice, a profilului lipidic, a glicemiei a jeun și a pierderii în greutate. Această revizuire sistematică și meta-analiză au urmărit să evalueze efectul general al fructelor de caper asupra modulării glicemiei, profilului lipidic, enzimelor hepatice și a masei corporale. RCT-uri cu suplimentarea sau consumul de fructe de caper la diferite cohorte de subiecți cu boală hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD), diabet zaharat de tip 2 (T2D), sindrom metabolic și hiperlipidemie au fost incluse în această revizuire sistematică cu o durată medie de intervenție de la 2 până la 12 săptămâni. Rezultatele măsurate în această meta-analiză au fost enzimele hepatice cum ar fi aspartat aminotransferaza (AST) și alanina aminotransferaza (ALT), profilul lipidic reprezentat de trigliceride, colesterol total (TC) cu LDL și HDL și, de asemenea, greutatea și glicemia cu jeun. . Au fost incluse cinci studii randomizate controlate, care au implicat un total de 178 de adulți. Conform rezultatelor, fructele de caper pare să scadă enzimele hepatice. În plus, profilul lipidic pare să se îmbunătățească odată cu scăderea trigliceridelor.. În concluzie, această revizuire a arătat rolul potențial al fructelor de caper ca aliment promițător pentru îmbunătățirea axei profilului hepatic-lipidic la pacienții cu sindrom metabolic și diabet.2 points
-
Marmelada este un produs gelificat cu aspect de pastă obținut din extracte de fructe fierte cu zahăr, apă, melasă și agar-agar. Pentru fabricarea marmeladei se propune elaborarea rețetelor de marmeladă cu conținut ridicat de fibre, avînd proprietăți funcționale, terapeutice și profilactice. Utilizarea fibrelor alimentare face posibilă obținerea unui produs cu un spectru extins de proprietăți dietetice, un conținut redus de calorii, caracteristici organoleptice armonioase, precum și scurtarea ciclului tehnologic și intensificarea procesului tehnologic. Adăugarea fibrelor de tărâțe contribuie la normalizarea metabolismului colesterolului, îmbunatățește microflora gastrică. Fibrele întăresc sistemul imunitar, scad colesterolul și zahărul din sînge. În plus, tărâțele conțin un întreg complex de vitamine, minerale și alte substanțe utile necesare corpului uman. Agarul este componentul principal fiind utilizat ca gelatinizator al marmeladei. Agar-agar este o substanță asemănătoare cu jeleu, obținută din alge. Agarul este derivat din agaroză polizaharidică, care formează structura de susținere în pereții celulari ai anumitor specii de alge și care este eliberată la fierbere. Calitatea de agar este afectată de condițiile climatice de creștere și de sezonul de recoltare a algelor. Agarul este obținut din trei specii de alge: Bracharifera, Gelicium și Abhyllia. A fost analizate etapele tehnologice de producerea marmeladei și parametrii tehnologici. A fost studiate metodele de analiză a parametrilor fizico-chimici și influența parametrilor asupra produsului finit în dependență de temperatură și umiditatea aerului din încăpere. A fost elaborat planul HACCP pentru marmelada ,, Felii de lămîie și portocală”, și identificate pericolele de natură biologică, fizice și chimice care pot fi prezente în marmeladă. http://repository.utm.md/handle/5014/130612 points
-
Rolul terapiei cu suc de ceapă crudă în îmbunătățirea somnului, a calității vieții și atenuarea oboseli Terapia cu suc de ceapă crudă este sigură și eficientă în gestionarea insomniei, deoarece îmbunătățește parametrii legați de somn, reduce oboseala și îmbunătățește QoL. Studiile viitoare cu perioade mai lungi de urmărire și o dimensiune mai mare a eșantionului sunt justificate pentru a fundamenta concluziile prezente în rândul adulților în vârstă2 points
-
Tea contains flavonoids such as catechins, which have numerous health benefits. Now, researchers reveal that the glazing on ceramic tea sets plays a crucial role in retaining the beneficial components of tea. By examining the effects of different glazes on the catechin content in green tea, they find that the choice of glaze materials affects the concentration of these compounds, as well as the color and flavor of tea.https://www.sciencedaily.com/releases/2023/09/230911141017.htm2 points
-
În vâltoarea vieții agitate pe care o trăim în societatea modernă, adesea uităm să acordăm prioritatea cuvenită unei comori neprețuite - sănătatea noastră. Suntem captivați de agitația zilnică, suprasolicitați de muncă și obligații, și deseori amânăm îngrijirea de sine pentru o altă zi sau chiar niciodată. Dar, așa cum spune o înțeleaptă zicală, "Dacă nu-ți faci timp pentru sănătatea ta, vei fi nevoit să-ți faci timp pentru boala ta." Sănătatea este un dar neprețuit, o comoară care nu poate fi înlocuită cu nimic. Este acel bun prețios care ne permite să trăim o viață plină, să ne bucurăm de momentele alături de cei dragi și să ne atingem scopurile și visele. Cu toate acestea, atunci când neglijăm sănătatea noastră, punem în pericol tot ceea ce avem mai drag în viață. Întreaga noastră existență este o investiție în sănătate. O alimentație echilibrată, exercițiile regulate, odihna adecvată și gestionarea stresului sunt cheile menținerii unei stări de bine. Neglijarea acestor aspecte esențiale poate duce la apariția bolilor, care, de multe ori, ne pot limita în activitățile noastre de zi cu zi sau chiar ne pot amenința viața. De ce așteptăm să ne confruntăm cu boala pentru a ne trezi? De ce amânăm programările medicale de rutină sau nu acordăm atenție semnelor de avertisment pe care corpul nostru ni le transmite? Este timpul să înțelegem că sănătatea nu este un lux sau un capriciu, ci o necesitate vitală. Să acordăm timp sănătății noastre nu înseamnă doar a evita boli grave, ci și a ne îmbunătăți calitatea vieții de zi cu zi. O stare de sănătate optimă ne ajută să fim mai energici, mai fericiți și mai productivi. Ne oferă posibilitatea de a ne bucura de fiecare moment în plenitudinea sa. Fiecare dintre noi are puterea de a face schimbări pozitive în viața sa pentru a investi în sănătate. Nu este nevoie de transformări radicale sau de eforturi colosale. În schimb, putem începe prin a face alegeri mici, dar constante. O plimbare în aer liber, înlocuirea unui snack nesănătos cu unul sănătos, sau un control medical regulat pot face diferența. Dacă vrem să ne bucurăm de o viață lungă și sănătoasă, nu trebuie să așteptăm ca boala să ne oblige să ne schimbăm modul de viață. Prioritatea noastră ar trebui să fie sănătatea noastră, și ar trebui să investim în ea la fel de hotărât cum ne dedicăm carierei sau altor aspecte ale vieții noastre. Sănătatea nu este negociabilă, iar vremea nu așteaptă pe nimeni. Așadar, iată provocarea: să ne reevaluăm prioritățile și să ne facem timp pentru sănătatea noastră acum, în loc să ne confruntăm cu boala mai târziu. Fiecare efort depus pentru a ne menține sănătatea va fi răsplătit de beneficii durabile și de o viață mai fericită. Cu grijă și iubire de sine, putem construi un viitor mai sănătos și mai strălucitor pentru noi înșine.2 points
-
Ca să ajungă postările de pe facebook și youtube la cât mai multă lume este nevoie să mulțumim algoritmul sufletului cu câte mai multe aprecieri (like-uri)? Știu, este urât să ceri asta prietenilor, dar mai uit și eu să apăs un like sau distribuie si prinde bine când mi se reamintește. Viața noastră digitală este acum o parte importantă a existenței noastre. Fie că împărtășim povești inspiraționale, conținut educativ sau simpla noastră zi de zi, fiecare dintre noi dorește să fie conectat și să împărtășească cu alții. Aprecierile (like-urile) pe rețelele sociale precum Facebook și YouTube nu sunt doar un număr sau o cifră abstractă, ci reprezintă o modalitate de a sprijini și a aprecia munca și pasiunea pe care o punem în conținutul nostru. Un like nu este doar un gest mic, ci este o formă de recunoaștere a eforturilor noastre. Așadar, nu ezita să apreciezi conținutul pe care-l vezi pe rețelele noastre sociale. Nu numai că oferi o mică bucurie creatorului, dar și contribui la sporirea vizibilității postării. Câteva secunde pentru a apăsa butonul de like pot face o diferență semnificativă. Haideți să ne sprijinim reciproc, să construim comunitate și să încurajăm arta, cunoașterea și pasiunea. Apăsând butonul de like, ne arătăm recunoștința și susținerea pentru conținutul pe care îl apreciem. Așadar, astăzi, facem un angajament de a fi mai atenți și generoși în aprecierea conținutului online. Nu doar în beneficiul creatorilor, ci și pentru a face mediul online mai plin de iubire și recunoștință. Împreună, putem face lumea digitală un loc mai pozitiv și sprijinitor. Haideți să arătăm că ne pasă și că apreciem munca celor din jur. Un like la o postare poate schimba întreaga zi a cuiva. Așa că nu mai așteptați, apăsați acel buton de like și lăsați-i să strălucească!" Sper că acest indemn motivational vă inspiră să fiți mai activi în a oferi aprecieri pe rețelele sociale și să sprijiniți comunitatea online în creștere. #ARTicocole https://www.facebook.com/Pro.Natura.RO https://www.youtube.com/@medicapronatura https://www.tiktok.com/@pronatura.medica2 points
-
Microbiota intestinală umană se referă la trilioane de microbi, cum ar fi bacteriile, care trăiesc în intestinul uman. Microbiomul este mediul în care trăiesc. Majoritatea microbilor din organism sunt utili, dar pot deveni dăunători atunci când sunt dezechilibrati. Oamenii folosesc adesea cei doi termeni microbiotă și microbiom în mod interschimbabil. Cu toate acestea, acest lucru este incorect. Microbiota constă dintr-o mare varietate de bacterii, viruși, ciuperci și alte microorganisme prezente într-un mediu singular, cum ar fi tractul digestiv uman. Microbiomul se referă la sursa de încredere la întregul habitat al corpului, inclusiv la microorganismele, genomurile și condițiile de mediu din jur. Fiecare ființă umană adăpostește între 10 trilioane și 100 de trilioane de celule microbiene într-o relație simbiotică. Unele cercetări estimează că există de aproximativ 10 ori mai multe celule microbiene în organism decât celule umane, în timp ce alți oameni de știință susțin că raportul este mai aproape de 1:1. Această relație simbiotică aduce beneficii microbilor și gazdelor lor atâta timp cât organismul este într-o stare sănătoasă. Estimările variază, dar ar putea exista peste 1.000 de specii diferite de microorganisme care alcătuiesc microbiota umană. Compoziția biomului uman poate varia foarte mult între oameni. Diferite părți ale corpului vor găzdui, de asemenea, diferite comunități microbiene. De exemplu, cavitatea bucală, organele genitale, pielea, sistemul gastrointestinal și tractul respirator, toate conțin multe celule microbiene. Totuși, tipurile, nivelurile și funcțiile vor varia între locații. https://www.medicalnewstoday.com/articles/3079982 points
-
Panax ginseng și alte plante medicinale s-a considerat de mult timp a avea efecte benefice asupra sănătății și există dovezi substanțiale care susțin mecanismele lor de acțiune. Cu toate acestea, amploarea beneficiilor pentru sănătate derivate din consumul acestor plante medicinale nu are dovezi substanțiale din studiile pe scară largă asupra populației. Scopul acestui studiu a fost acela de a analiza efectul consumului acestor plante medicinale asupra mortalității de orice cauză și a tulburărilor cognitive. Un studiu bazat pe populație a fost realizat utilizând Sondajul chinezesc Longitudinal Healthy Longevity Survey (CLHLS), care a fost înființat în 1998 și a fost urmărit până în prezent. Principala expunere a fost frecvența consumului de plante medicinale, inclusiv Panax ginseng, Astragalus membranaceus, Lycium barbarum, Angelica sinensis etc. În funcție de tiparele de consum de plante medicinale, participanții au fost împărțiți în trei grupe: utilizare frecventă, utilizare ocazională și folosește rar sau niciodată grupul. Participanții au fost urmăriți individual pentru a-și determina mortalitatea și starea de deteriorare cognitivă în perioada 2008-2018. Regresia pericolelor proporționale Cox și modelul de risc concurent au fost utilizate pentru a calcula raportul de risc (HR) pentru asocierea dintre utilizarea plantelor medicinale și mortalitate de toate cauzele și tulburări cognitive.La persoanele în vârstă, utilizarea ocazională și frecventă a plantelor medicinale a fost asociată cu reducerea riscului de mortalitate de orice cauză, iar utilizarea frecventă a plantelor medicinale ar putea reduce riscul deteriorării cognitiveAsocierea consumului de plante medicinale cu mortalitatea de orice cauză și afectarea cognitivă la adulții în vârstă2 points
-
Plantele medicinale, ca materiale medicinale și componente importante ale medicamentelor, au fost folosite de secole în medicina tradițională și populară. Cu toate acestea, fiind organisme sesile, ele sunt grav afectate de condițiile extreme de mediu și stresul abiotic, cum ar fi sare, metale grele, temperatură și stresul hidric. Plantele medicinale produc de obicei metaboliți secundari specifici pentru a supraviețui unor astfel de stresuri, iar acești metaboliți pot fi adesea utilizați pentru tratarea bolilor umane. Rolul ciupercilor endofitice în răspunsul la stresul abiotic al plantelor medicinale și dezvoltarea calității TCM2 points
-
Extracția, modificarea enzimatică și potențialul anti-cancer al unei proteine alternative pe bază de plante din Wolffia globosa Cererea globală de proteine pe bază de plante se extinde rapid, odată cu creșterea populației lumii În acest studiu, extracția asistată cu ultrasunete (UAE) a fost aplicată pentru a extrage proteine din Wolffia globosa ca sursă alternativă. Hidroliza enzimatică a fost utilizată pentru a modifica proprietățile proteinei pentru utilizare prelungită ca ingredient funcțional. Condițiile optime de succes pentru extracția proteinelor au inclus un raport lichid/solid de 30 ml/g, 25 min de timp de extracție și o amplitudine de sonicare de 78%, oferind un randament de extracție a proteinei mai mare decât extracția alcalină de aproximativ 2,17 ori. Proteina derivată era bogată în aminoacizi esențiali, inclusiv leucină, valină și fenilalanină. Protamex și Alcalase au fost folosite pentru a prepara hidrolizate de proteine cu diferite grade de hidroliză, producând fragmente de proteine cu greutăți moleculare cuprinse între <10 și 61,5 kDa. Hidroliza enzimatică a cauzat transformările structurale secundare ale proteinelor din foile β și bobinele aleatoare la structurile α-helix și β-turn. Mai mult, a influențat proprietățile funcționale ale proteinei, în special sporind solubilitatea proteinei și activitatea de emulsionare. Hidroliza parțială (DH3%) a îmbunătățit proprietățile de spumare ale proteinelor; între timp, un grad de hidroliză în exces a redus stabilitatea emulsionantei și capacitatea de legare a uleiului. Hidrolizatele de proteine produse au arătat potențialul ca peptide anti-cancer pe liniile celulare de cancer ovarian uman.2 points
-
Diabetul de tip 2 a devenit una dintre cele mai răspândite afecțiuni de sănătate la nivel mondial. În timp ce medicamentele pot ajuta oamenii să-și gestioneze simptomele, unii experți medicali sugerează că modificările stilului de viață, cum ar fi urma unei diete cu conținut scăzut de calorii, pot inversa această afecțiune cronică. Aproximativ 96% din sursa de încredere din cele 537 de milioane de oameni din întreaga lume care suferă de diabet trăiesc cu diabet de tip 2. Numărul persoanelor cu diabet zaharat este de așteptat să crească la aproximativ 783 de milioane până în 2045. Deși în prezent nu există un remediu pentru diabetul de tip 2, simptomele acestuia pot fi gestionate – și chiar inversate – prin scăderea în greutate și prin modificări ale stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice mai mult și respectarea unei diete sănătoase. Recent, unii oameni de știință s-au concentrat pe utilizarea unei diete cu conținut scăzut de calorii ca răspuns la remisia diabetului de tip 2. Cu toate acestea, unii spun că a urma o dietă cu conținut scăzut de calorii pe termen lung ar putea să nu fie fezabil în lumea reală. Ce este mai exact o dietă săracă în calorii? Cum ar putea ajuta la inversarea diabetului de tip 2? Și este acest tip de dietă potrivit pentru toți cei cu diabet de tip 2? Medical News Today a discutat cu cinci experți medicali pe acest subiect pentru a afla dacă o dietă săracă în calorii este sau nu mișcarea potrivită pentru persoanele cu diabet de tip 2.2 points
-
Avocado este bogat în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase care pot susține sănătatea metabolică și sensibilitatea la insulină. Un nou studiu sugerează că consumul de avocado poate reduce semnificativ riscul de diabet, în special în rândul femeilor. Experții recomandă o dietă echilibrată și diversă, mai degrabă decât să accentueze prea mult alimentele specifice pentru prevenirea diabetului. Cu toate acestea, inclusiv avocado poate fi o alegere sănătoasă. O nouă cercetare publicată în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică sugerează o potențială asociere între consumul de avocado și riscul de diabet în rândul adulților mexicani. Diabetul este a doua cauză de deces în Mexic, afectând aproximativ 15,2% dintre adulți (12,8 milioane). Pentru a investiga relația dintre consumul de avocado și riscul de diabet, cercetătorii au studiat în mare parte obiceiurile alimentare auto-raportate și informațiile de diagnosticare a diabetului din răspunsurile la sondaj ale unei părți a populației mexicane. Majoritatea acestor respondenți au fost clasificați ca fiind supraponderali sau obezități. Rezultatele au arătat că femeile care au consumat avocado au avut mai puține șanse de a dezvolta diabet decât cele care nu le-au mâncat. Această legătură, însă, nu a fost observată la bărbați. https://www.medicalnewstoday.com/articles/regularly-eating-avocado-linked-to-lower-diabetes-risk-in-women1 point
-
Blasting a patch of patients’ stomach lining with thermal energy curbed hunger and cut pounds, researchers reported in a small pilot study to be presented at the annual Digestive Disease Week meeting on May 19 in Washington, D.C. The study’s authors pinned participants’ weight loss on reduction of a hunger hormone called ghrelin. The hormone acts like a dinner bell for the brain, sending the message that it’s time to eat. Less ghrelin means fewer hungry feelings. There isn’t a drug available to lower the hormone’s level in the blood, but doctors can directly target the tissue that makes ghrelin. Cells lining the upper portion of the stomach pump out most of the hormone. Burning these cells away should lead to weight loss, reasoned study coauthor Christopher McGowan, a gastroenterologist at True You Weight Loss, a clinic in Cary, N.C. https://www.sciencenews.org/article/burn-stomach-lining-ghrelin-weight-loss Doctors threaded an endoscope (black tube) down a patient’s throat and into their stomach (left). Then, they burned away a patch of tissue lining the upper part of the organ (gray section, right). That destroyed cells that produce a key hunger hormone. Ideea e a inca nu exista tratament sau remediu pentru/impotriva hormonului *grelina* care provoaca foamea la oameni. Am putea sa facem o cercetare in culturile antice, si cu cunostintele pe care le mai are domnu doctor am putea crea un remediu natural impotriva acestui hormon/foamei, astfel nu am mai fii nevoiti sa distrugem parti din corpul nostru.1 point
-
Chia seeds contain antioxidants, minerals, fiber, and omega-3 fatty acids. These nutrients play a role in supporting multiple body functions and systems. Chia seeds may be small, but they’re incredibly rich in nutrients. A staple in the ancient Aztec and Maya diets, these seeds have been touted for their health benefits for centuries. The nutrients in chia seeds may promote heart health, support strong bones, and improve blood sugar management. https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-chia-seeds1 point
-
A recent study reports something strange: When mice with Alzheimer's disease inhale menthol, their cognitive abilities improve. It seems the chemical compound can stop some of the damage done to the brain that's usually associated with the disease https://www.sciencealert.com/unexpected-connection-between-menthol-and-alzheimers-discovered-in-mice1 point
-
Tratamentul crampelor nocturne la picioare cu chinină și vitamina E Acest studiu a comparat eficacitatea și siguranța sulfatului de chinină, vitaminei E și placebo în tratamentul crampelor nocturne ale picioarelor.27 de veterani de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 38 și 73 de ani, care au avut cel puțin șase crampe la picioare pe lună, au fost recrutați prin intermediul clinicii de medicină generală sau au fost trimiși de la alte clinici. Cincizeci și cinci de subiecți au fost contactați, 30 au fost înrolați consecutiv și 27 au finalizat studiul.Subiecții au primit, în ordine aleatorie, sulfat de chinină (200 mg la cină și 300 mg la culcare), vitamina E (800 U la culcare) pentru perioade de 4 săptămâni.Efectul dat de chitina a functionat in tratarea crampelor musculare la pacienti.1 point
-
In a recent review published in Nutrients, researchers reviewed existing data on the bio-modulatory effects of pomegranate (Punica granatum l., PG) polyphenols on metabolic disorders.https://www.news-medical.net/news/20231124/Pomegranates-power-Studies-show-promise-in-cardiovascular-and-diabetic-health.aspx1 point
-
🐝 Descoperă noul nostru produs pentru copii: Bee Healthy Multivit & Minerals Kids 60 Gummies! 🌈 Suntem încântați să vă prezentăm o modalitate delicioasă și sănătoasă de a vă asigura că cei mici primesc toate vitaminele și mineralele de care au nevoie pentru a crește puternici și sănătoși. Cu Bee Healthy Multivit & Minerals Kids, nu mai e nevoie să luptați pentru a face copiii să ia vitamine - aceste gumă delicioase vor deveni rapid favoritul lor! 🍇 Cu 60 de gume pe flacon, avem acoperite nevoile lor pentru o perioadă mai lungă. 🌞 Fiecare guma conține vitamine esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor. 🌈 Fără zahăr adăugat - doar o explozie de arome naturale delicioase! 🎉 Promoție de lansare: Cumpără acum și primești 10% reducere la prima comandă! Fii un părinte înțelept și asigură-te că copiii tăi primesc nutrienții de care au nevoie într-un mod distractiv și delicios. Cumpără acum Bee Healthy Multivit Kids Gummies și vezi cum zâmbetul lor strălucește de sănătate! 👉 https://pro-natura.ro #BeeHealthyMultivitMineralsKids #SănătatePentruCopii #VitamineDelicioase #IonutMoraru1 point
-
Băutură inovatoare de soia fermentată cu sirop de cătină și co-cultura cu probiotice a Lactobacillus Paracasei ssp. Paracasei (L. Casei 431) și Bifidobacterium Animalis ssp. Lactis (Bb-12). Introducere: Alimentația și nutriția joacă un rol esențial în menținerea sănătății. Acest articol explorează importanța alimentelor funcționale, concentrându-se pe produsele pe bază de soia fermentate cu sirop de cătină, cu scopul de a îmbunătăți nutriția și funcționalitatea acestora. Context: Alimentele funcționale, cu accent pe produsele pe bază de soia fermentate cu sirop de cătină, sunt în centrul cercetării și dezvoltării alimentare. Inovațiile anterioare au evidențiat potențialul îmbunătățirii nutriționale și funcționale, reflectând cererea crescândă a consumatorilor pentru opțiuni sănătoase. Obiective și Metode: Studiul examinează impactul adăugării de sirop de cătină în produsele pe bază de soia. Metodele includ fermentarea cu probioticele Bb-12 și L. casei 431 la diferite concentrații de sirop, cu analize asupra viabilității celulelor, pH-ului, capacității antioxidante și compușilor fenolici. Rezultate: Adăugarea a 20% sirop de cătină în soia fermentată a crescut semnificativ viabilitatea probioticelor, pH-ul și capacitățile antioxidante. Fenolii compuși au înregistrat, de asemenea, îmbunătățiri semnificative, indicând potențialul de îmbunătățire nutrițională și funcțională. Concluzii: Adăugarea de 20% sirop de cătină în soia fermentată a evidențiat îmbunătățiri semnificative în viabilitatea probioticelor și capacitățile antioxidante. Aceste rezultate subliniază relevanța potențială a acestei abordări în dezvoltarea alimentelor funcționale îmbunătățite nutrițional și funcțional.1 point
-
O revizuire sistematică a medicamentelor pe bază de plante pentru tratamentul simptomelor menopauzei Multe femei au apelat la medicamente complementare și alternative pentru ameliorarea simptomelor de menopauză. Prevalența utilizării medicamentelor pe bază de plante în rândul femeilor aflate la menopauză evidențiază nevoia de investigare a acestor intervenții. Scopul acestui studiu a fost de a evalua beneficiul medicamentelor pe bază de plante pentru tratamentul simptomelor menopauzei prin efectuarea unei revizuiri sistematice a studiilor clinice randomizate.1 point
-
Dacă trăiești cu durere, adăugarea ierburilor la regimul tău poate ajuta la ameliorarea disconfortului, mai ales atunci când este combinată cu exerciții regulate, dietă și tehnici de relaxare. Inflamația este la baza multor afecțiuni care cauzează durere, cum ar fi artrita, durerile de spate și tendinita. Inflamația pe termen lung vă expune un factor de risc pentru boli cronice precum cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul. Cercetătorii s-au uitat cu atenție la anumite tratamente pe bază de plante pe care practicienii tradiționali de vindecare le propun adesea ca analgezice. În studii, mai multe dintre acestea au arătat un adevărat potențial de a ajuta la durerea de artrită și alte tulburări cauzate de inflamație. Scoarța de salcie albă, Boswellia, gheara diavolului, bromelaina, turmericul și ghimbirul au demonstrat toate potențialul de a ajuta la ameliorarea durerii. https://www.verywellhealth.com/herbs-for-pain-management-892991 point
-
Pentru a înţelege absenţa fricii la furnică sau albină, spre exemplu, trebuie să ne amintim că ansamblul furnicarului trăieşte ca un organism unic. Fiecare furnică în parte joacă acelaşi rol cu celula unui corp omenesc. Extremităţile unghiilor noastre se tem oare că vor fi tăiate? Firele de păr de pe bărbie se înfioară la apropierea briciului? Degetul nostru gros de la picior se sperie atunci când e pus să încerce temperatura apei dintr-o cadă, care poate că e clocotită? Ele nu simt frică deoarece nu există ca entităţi autonome. La fel, dacă mâna noastră stângă o ciupeşte pe cea dreaptă, ea nu va trezi duşmănia acesteia din urmă. La fel, dacă mâna noastră dreaptă e împodobită cu mai multe inele, ea nu-i va provoca stângii vreo reacţie de gelozie. Grijile şi preocupările dispar complet când uiţi de tine pentru a nu te mai gândi decât la ansamblul organismului-comunitate. Poate că acesta este unul din secretele reuşitei sociale a lumii insectelor. Frica, această emoție umană omniprezentă și adesea paralizantă, pare să fie complet străină pentru furnici și albine, ființe care împart în mod remarcabil viața într-un ansamblu coeziv, similar unui organism unic. Pentru a dezvălui acest mister al absenței fricii, trebuie să privim dincolo de individualitatea acestor insecte și să înțelegem modul în care ele funcționează ca părți interconectate ale unui organism-comunitate. Fiecare furnică din colonie îndeplinește un rol specific, asemănător cu celula dintr-un corp uman. Imaginea unui corp uman este una de unitate, unde extremitățile sau părțile componente nu resimt frica individuală, ci sunt motivate să acționeze în beneficiul întregului sistem. Astfel, cum unghiile noastre nu se tem că vor fi tăiate sau firele de păr nu tremură la apropierea briciului, la fel cum degetul nostru gros de la picior nu se sperie la temperatura apei, furnicile și albinele nu manifestă frică deoarece nu există ca entități autonome izolate. Comparând această interconectare cu experiența umană, putem vedea că, într-adevăr, grijile și preocupările dispar atunci când individul se uită la sine ca parte integrantă a unui întreg mai mare. Așa cum mâna stângă nu se simte amenințată de ciupeala mâinii drepte și nici mâna dreaptă nu simte inelele ornate ca provocări, lumea insectelor demonstrează că grijiile personale se estompează atunci când atenția este îndreptată către binele comun. Aceasta poate fi cheia reușitei sociale a lumii insectelor - abilitatea de a funcționa ca un organism-comunitate, cu indivizii lucrând împreună în armonie. Într-o asemenea colectivitate, frica individuală este absorbită de colaborarea și interdependența necesare pentru prosperitatea întregului grup. În lumea noastră agitată și individualistă, învățămintele oferite de furnici și albine pot servi drept reamintire a puterii solidarității și a beneficiilor renunțării la frică în favoarea colaborării și grijii pentru ceilalți. În acest mod, absența fricii în furnicare și albina devine un exemplu de armonie socială, o lecție valoroasă pentru omenire în căutarea unei vieți mai înțelepte și mai înțelese.1 point
-
Introducere: Aronia melanocarpa, cunoscută drept "black chokeberry," reprezintă un subiect de cercetare important datorită potențialelor beneficii pentru sănătate asociate consumului său. Acest articol explorează compușii și efectele moleculară ale fructelor de aronia, oferind perspective pentru cercetările viitoare în domeniul îmbunătățirii sănătății umane. Contextul cercetării implică explorarea anterioară a beneficiilor sănătății asociate consumului de Aronia melanocarpa. Inovațiile anterioare și descoperirile relevante evidențiază potențialul acestei plante în domeniul sănătății umane, susținând nevoia continuă de cercetare și dezvoltare în acest domeniu. Studiul explorează efectele benefice ale consumului de Aronia melanocarpa. Obiectivele includ analiza compușilor activi și evaluarea impactului asupra sănătății umane. Metodele implică analize fenolice, teste antioxidante in vitro și experimente clinice. Rezultate: Studiul arată că Aronia melanocarpa are activități antioxidante semnificative, confirmate prin analize fenolice și teste in vitro. Datele clinice indică îmbunătățiri notabile în sănătatea cardiovasculară și controlul diabetului, subliniind potențialul remarcabil al acestor fructe. Discuție: Rezultatele subliniază potențialul semnificativ al Aronia melanocarpa pentru sănătate, cu accent pe aspectele cardiovascular și diabet. Implicațiile sunt relevante pentru cercetarea în nutriție, evidențiind utilitatea fructelor de aronia în promovarea sănătății. Concluzii: Aronia melanocarpa oferă beneficii semnificative pentru sănătate, în special în domeniile cardiovascular și diabet. Importanța acestui subiect în cercetare rezidă în potențialul său de a îmbunătăți sănătatea umană. Perspective viitoare: Cercetarea viitoare ar putea optimiza dozele și formulările pentru compușii activi ai Aronia melanocarpa, explorând noi direcții pentru a maximiza beneficiile în sănătate.Beneficiile potențiale ale fructelor de aronia neagră (Aronia melanocarpa) și ale constituenților lor în îmbunătățirea sănătății umane1 point
-
Piețele vegetariene și vegane sunt în creștere exponențială și există o nevoie tot mai mare de a oferi produse de origine vegetală. Gummiele sunt de obicei făcute din gelatină, o proteină de origine animală, iar în Portugalia oferta de gumii vegane este foarte limitată și niciuna dintre acestea nu este fără zahăr. Obiectivul acestui studiu a fost acela de a dezvolta o formulă de gume vegane și fără zahăr, încercând să imite cât mai bine textura gumiilor de gelatină. Au fost testate diferite ingrediente și concentrații ale acestora pentru a obține textura dorită, făcând un total de 69 de formule testate. Selecția celor mai bune formule s-a bazat pe teste senzoriale în care au fost analizate caracteristici precum duritatea, fragilitatea, opacitatea, amărăciunea, postgustul și prezența de mormăi și, după alegerea celor mai bune trei formule (C29, C40 și C41), proprietățile mecanice și a fost evaluat conținutul de umiditate. Diferențele majore dintre formulele selectate rezidă nu numai în diferitele concentrații ale ingredientelor, ci și în faptul că numai formulările C40 și C41 conțin citrat trisodic. Toate folosesc caragenanul ca agent de legare. Conținutul de apă a fost determinat prin uscarea gumelor la 120 °C și evoluția procesului de uscare a fost efectuată într-un cuptor cu vid la 55 și 65 °C cu măsurători frecvente ale masei gumelor până la greutate constantă. Din punct de vedere al rezultatelor, formula C41 a prezentat o valoare a conținutului de apă de 27±1% wb, formula C40 28±2% wb și formula C29 52±2% wb. Prin teste de tracțiune și compresie au fost evaluate următoarele proprietăți: Rezistența la tracțiune, Alungirea, Modulul Young, Duritatea, elasticitatea, Coeziunea și Gumminess. Testele de tracțiune au indicat că C29 este cea mai rezistentă gumă, cu o rezistență la tracțiune de 0,13±0,03 MPa, cu un procent mai mare de alungire, 214±13% și un modul Young mai mare (4,6×10-4±8,0×10-5). MPa). Această diferență a fost dovedită statistic (p>0,05). Testele de compresie au indicat că nu au existat diferențe semnificative între probe pentru elasticitate (cu valori variind între 0,76±0,12 și 0,90±0,08), coezivitate (cu valori variind între 1,0 ± 0,3 și 1,3 ± 0,4) și gume (de la 0,9±0,4). la 1,2±0,2), dar există pentru duritate, C29 fiind cea mai rigidă gumă, cu 1,2±0,2 N. Prețul estimat pentru producția a 1 kg din aceste gume a fost de 1,76 EUR pentru C29, 2,79 EUR pentru C40 și 2,82 EUR. pentru C41, luând în considerare numai reactivii fiecărei formulări. A fost posibilă includerea și cuantificarea paracetamolului în gume prin măsurarea absorbției UV-VIS la 247 nm a unei soluții de gumă cu paracetamol în etanol: apă (1:1, v/v) și o valoare finală de 16,6±0,8 s-au obţinut miligrame de paracetamol per gram de gumă. 275486.pdf1 point
-
Can Apple Cider Vinegar Treat Kidney Stones? Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă oțetul de mere poate ajuta la tratarea pietrelor la rinichi. Unii cred că acidul acetic găsit în el poate ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi și la prevenirea formării de noi pietre.1 point
-
Everyone knows someone who has had cancer. In 2020, around 19 million new cases—and around 10 million deaths—were registered worldwide. Treatments are improving all the time, but can damage healthy cells or have severe side effects that are hard on patients. In the search for new, more targeted cancer drugs, traditional medicine offers many possible candidates.https://phys.org/news/2022-12-cancer-drugs-potatoes-tomatoes.html1 point
-
The effect of capsicum plaster in pain after inguinal hernia repair in children Plasturii cu Capsicum la un punct de acupunctură clasic chinezesc este o alternativă la acupunctura, care a fost folosită ca terapie suplimentară la analgezicele opioide pentru controlul durerii în perioada postoperatorie. S-a investigat eficacitatea analgezică postoperatorie a plasturilor cu Capsicum la punctele Zusanli (ST-36) după repararea herniei la copii.1 point
-
1. Consumul de alcool și riscul de ciroză hepatică: o revizuire sistematică și meta-analiză Alcoolul reprezintă un factor de risc semnificativ pentru bolile hepatice, mai ales pentru ciroza hepatică. Aproximativ jumătate din încărcătura de morbiditate și mortalitate asociată cirozei hepatice ar putea fi evitată într-o lume fără alcool. Această problemă este semnificativă atât în SUA, cât și în Europa, afectând în special femeile mai mult decât bărbații. Riscul de ciroză hepatică crește exponențial odată cu consumul de alcool, iar femeile pot avea un risc mai mare decât bărbații, chiar și cu consumuri moderate de alcool.Totuși, boala hepatică este recunoscută acum ca o afecțiune multifactorială, cu mulți alți factori de risc în afară de alcool. Cercetările în domeniu sunt în desfășurare pentru a clarifica rolul altor elemente precum predispoziția genetică, greutatea corporală, factorii metabolici și tiparele de consum de alcool pe parcursul vieții în dezvoltarea bolilor hepatice.Concluzionând, este important să se evite consumul excesiv de alcool, iar persoanele care consumă cantități mari de alcool ar trebui să primească intervenții și sprijin pentru a reduce sau elimina consumul lor de alcool. Prevenirea abuzului de alcool este crucială pentru reducerea încărcăturii de boli hepatice și a mortalității asociate acestora. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6776700/ 2. Evaluarea nutrițională la pacienții cu ciroză hepatică Malnutriția reprezintă un dezechilibru al nutrienților în organism, fie sub forma unei deficiențe, fie a unui exces, având efecte adverse asupra sănătății, funcționării și rezultatelor organismului. Potrivit Asociației Europene pentru Studiul Bolilor de Ficat (EASL), termenul "malnutriție" se referă aici la "subnutriție". Ciroza hepatică este adesea asociată cu malnutriția, iar rata de prevalență a acesteia în rândul pacienților cu ciroză variază între 5% și 92%. Prevalența malnutriției crește pe măsură ce boala hepatică se agravează. Mai exact, se estimează că aproximativ o cincime dintre pacienții cu ciroză hepatică compensată și mai mult de jumătate dintre cei cu ciroză hepatică decompensată suferă de malnutriție. Chiar și pacienții cu boală hepatică cronică, care nu au ajuns încă la stadiul de ciroză, pot prezenta malnutriție, iar la unii dintre aceștia, această problemă poate fi mascată de obezitate. Deoarece boala hepatică grasa non-alcoolica (NAFLD), supraponderalitatea și obezitatea devin tot mai comune, pacienții cu ciroză hepatică pot prezenta o combinație complexă de probleme legate de nutriție. Această revizuire evidențiază fiziopatologia malnutriției în ciroza hepatică și discută modalitățile optime de diagnosticare pentru evaluarea stării nutriționale a pacienților în practica clinică. În concluzie, malnutriția este o complicatie comună în ciroza hepatică, cu o fiziopatologie complexă care are un impact negativ asupra evoluției clinice a pacienților. Este esențială o abordare treptată pentru diagnosticare și gestionare timpurie a acestei probleme. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9521456/ 3. Răspunsul imun al celulelor T și umoral specific SARS-CoV 2 după a doua vaccinare la pacienții cu ciroză hepatică și transplant Studiul a examinat răspunsurile la vaccinul SARS-CoV-2 la pacienții cu ciroză hepatică și cei cu transplant hepatic. S-au folosit teste pentru a măsura nivelurile de anticorpi și răspunsul celulelor T după a doua doză de vaccin. Concluziile sugerează că pacienții cu răspuns imun scăzut ar trebui să facă teste regulate și să ia în considerare o a treia doză de vaccin. De asemenea, se recomandă cercetări ulterioare privind utilizarea de vaccinuri diferite și ajustarea imunosupresiei pentru aceste grupuri vulnerabile. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1542356521009678 4. Mecanismele sarcopeniei în ciroza hepatică și rolul miokinelor Sarcopenia este o scădere a masei și forței musculare și este comună la pacienții cu ciroză hepatică. Este adesea ireversibilă și asociată cu complicații și mortalitate crescută. Malnutriția, hiperamoniemia, activitatea fizică redusă și alți factori contribuie la dezvoltarea acestei afecțiuni.Miokinele, peptide produse de mușchi și țesut adipos, pot juca un rol important în sarcopenia asociată cu ciroza. Aceste miokine pot fi utilizate ca markeri diagnostici și ca factori prognostici pentru supraviețuire.În viitor, miokinele ar putea fi utilizate pentru a detecta pierderile musculare timpurii și pentru a dezvolta tratamente direcționate pentru pacienții cu ciroză hepatică afectați de sarcopenie. Conform concluziilor ce s-au remarcat în cadrul acestui studiu, aceste abordări pot îmbunătăți calitatea vieții și rezultatele acestor pacienți. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10304523/ Cu stimă, Inginer Biotehnolog Corina-Maria Panciu Nr.tel.: 0736349220 E-mail: corina.panciu@pro-natura.ro1 point
-
The fruit of the cocklebur plant, which grows worldwide and is often considered a noxious weed, has antioxidant and anti-inflammatory components that could make it useful as a skin protectant, according to new research. https://phys.org/news/2023-03-scientists-anti-aging-potential-invasive-weed.html1 point
-
Buna ziua PhD.MD. Ionut Moraru, Bun venit pe Pro-Natura. Vă rugăm să nu ezitați să răsfoiți și să îi cunoașteți pe ceilalți. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să întrebați. Link-ul catre site-ul oficial Pro-Natura este : https://pro-natura.ro Pro-Natura staff.1 point
-
Plantele medicinale sunt o sursă valoroasă de medicamente esențiale și produse pe bază de plante pentru îngrijirea sănătății și terapia bolilor. În comparație cu sinteza și extracția chimică, biosinteza produselor naturale este o alternativă foarte promițătoare pentru conservarea cu succes a plantelor medicinale, iar dezvoltarea sa rapidă va facilita foarte mult conservarea și utilizarea durabilă a plantelor medicinale. Aici, rezumăm progresele în strategii și metode privind biosinteza și producerea de produse naturale din plante medicinale. Strategiile și metodele includ în principal inginerie genetică, ingineria culturii de celule vegetale, inginerie metabolică și biologie sintetică bazată pe mai multe tehnologii „OMICS”, cu paradigme pentru biosinteza terpenoizilor și alcaloizilor. De asemenea, punem în evidență abordările biosintetice și discutăm despre progresul în producerea unor produse naturale valoroase, exemplificând compuși precum vindolina (alcaloid), artemisinina și paclitaxelul (terpenoizii), pentru a ilustra puterea biotehnologiei în plantele medicinale.Strategii privind biosinteza și producerea de compuși bioactivi în plante medicinale1 point
-
Hipertensiunea arterială este o comorbiditate frecventă la pacienţii cu insuficienţă cardiacă; prin urmare, managementul tensiunii arteriale pentru acești pacienți este recomandat pe scară largă în ghidurile medicale. Polenul de albine și postbioticele care conțin celule probiotice inactivate și metaboliții acestora au apărut ca surse promițătoare de compuși bioactivi, iar rolul lor potențial în atenuarea riscurilor cardiovasculare (CV) este în prezent dezvăluit. Prin urmare, acest studiu preliminar și-a propus să investigheze impactul unui polen postbiotic de albine fermentat lactic (FBPP) asupra microbiotei CV prin teste in vitro. Un nou izolat Lactobacillus spp. tulpina din tubul digestiv al albinelor a fost folosita pentru a fermenta polenul, obtinandu-se capace atomizate lichide si uscate de postbiotice. Efectele modulante asupra unei microbiote CV care corespunde fiziopatologiei hipertensiunii arteriale au fost investigate folosind metode microbiologice și qPCR și corelate cu profilul metabolic. Atât FBPP-urile lichide, cât și cele uscate au crescut numărul de Lactobacillus spp. și Bifidobacterium spp. bacteriilor cu până la 2 log/mL, în timp ce agentul patogen oportunist E. coli, care contribuie la patogenia CV, a scăzut cu 3 log/mL. Profilul acizilor grași cu lanț scurt (SCFA) a relevat o creștere semnificativă a acizilor lactic (6,386 ± 0,106 g/L) și acetic (4,284 ± 0,017 g/L), ambii cu efecte antihipertensive cunoscute, și prezența acidului izovaleric, care promovează o microbiotă intestinală sănătoasă. Înțelegerea impactului FBPP asupra microbiotei intestinale ar putea duce la strategii inovatoare pentru promovarea sănătății inimii și prevenirea bolilor cardiovasculare. The Modulation Effect of a Fermented Bee Pollen Postbiotic on Cardiovascular Microbiota and Therapeutic Perspectives1 point